2011. július 31., vasárnap

A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása - Jelenlegi ára: 3 935 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A harmadik csimpánz felemelkedése és bukásaA könyv listaára: 4800 Ft. Leírás:
Az amerikai professzor könyve eredetileg 1992-ben jelent meg és sok vitát kavart. Feltehetően a magyar olvasók között is lesznek olyanok, akik elfogadják a tudós gondolatmenetét és bizonyára azok is sokan lesznek majd, akik szentségtörésnek tartják, amit Jared Diamond leírt. Már címével is meghökkenti olvasóit, mert a harmadik csimpánzzal az emberre utal, akinek evolúciós gyökereit kutatja a könyvben. Kiindulási pontja, hogy míg a csimpánz és az ember genetikai állománya alig tér el egymástól, addig minden másban igen nagy közöttük a különbség. Diamond az emberiség történetén végig haladva mutat rá, hogy melyek azok a pontok, amelyek a nagy kiugrást, azaz az emberré válást segíthették. Ezzel összefüggésben foglalkozik az emberi életciklus változással, számos olyan tényt felsorolva, amely az ember sajátja (pl. legtöbb nő és férfi párban él, az utódok táplálása). Vizsgálja az ember kulturális jellegzetességeit (nyelv, művészet, technika stb. ) is, amelyek szintén a csimpánz felemelkedését szolgálták. De a felemelkedés mellett vannak olyan jelek is, amelyek lehetséges, hogy az emberiség bukását jelentik majd. Ilyenek a kábítószer-élvezet, az idegenek iránti gyűlölet és a környezetszennyezés. Szükségszerű-e a bukás, illetve van-e kiút ebből a helyzetből. Erre vonatkozó nézeteit is kifejti a könyv végén a kutató. Diamondot szerteágazó érdeklődése klasszikus értelemben vett polihisztorrá tette, amelynek számos tanúbizonyságát adja a könyvben. Elméletének kifejtése és bizonyítása során kiderül, hogy nemcsak a biológia, az állattan, az antropológia, az etológia, az orvostudomány, a földrajz, tudománytörténet stb., hanem a humán tudományok területén is igen járatos (nyelvészet, történelem). Az 1970-es években Új-Guineában kutatott, ahol közvetlenül tanulmányozhatta a természeti népek életét. Itt szerzett tapasztalataira gyakran hivatkozik kötetében. A kiadvány második kiadása az első változatlan utánnyomása. - Mindenkinek érdemes ajánlani a kötetet, aki kedvet érez egy izgalmas szellemi kalandra. ISBN: 978-963-279-073-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 935 Ft

Az aukció vége: 2011-08-05 16:43
. A harmadik csimpánz felemelkedése és bukása - Jelenlegi ára: 3 935 Ft